A cselekvő hit

SZOMBAT DÉLUTÁN

e HETI TANULMÁNYUNK: Józsué 2:1-21; Róma 3:27-28; 4:1-5;

2Korinthus 4:2; Titusz 2:14; Jakab 2:14-26

„Mert amiképpen holt a test lélek nélkül, akképpen holt a hit is cselekedetek nélkül” (Jak 2:26).

Sikeres orvos volt és egy nagy, több száz tagú gyülekezet presbitere. Adományaival az egyház kiemelt tervei egyik fő támogatójának számított, nagylelkűsége másokat is komolyabb áldozatvállalásra ösztönzött. Remek prédikációkat tartott. A lelkész távollétében általában ő szolgált, amit mindig vártak a tagok. Mély teológiai tartalmú beszédei szívből fakadóak, lelkiek voltak.

Aztán egy nap kiderült az igazság. A megelőző szombaton nem azért hiányzott a gyülekezetből, mert szabadságra ment volna, ahogy többen gondolták. Holtan találták a tengerparti lakásában, kábítószer-túladagolás miatt.

Még rosszabb volt a megdöbbentő felfedezés, hogy a hálószobájában tucatszám sorakoztak a pornómagazinok és videók. Sokkolta a hír a gyülekezetet, főleg a fiatalokat, akik példaképként tekintettek fel rá. Istené az ítélet, de az biztos, hogy az orvos tettei miatt kérdésessé vált hitének valósága.

És mi itt a lényeg? Igaz, hit által üdvözülünk, a keresztény viszont nem választhatja el az életében a hitet a cselekedetektől. Jakab levele ezt a fontos, ám gyakran félreértett igazságot tárgyalja.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 4. negyedév

Jakab levele

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: