TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Jézushoz vezető út. Budapest, 2008, Advent Irodalmi Műhely. „A tanítványság próbaköve” c. fejezet, 44-49. o.

„A törvény Isten nagyszerű erkölcsi szemüvege. Az ember Isten Igéjéhez viszonyítsa a szavait, a lelkét és a tetteit” (Ellen G. White megjegyzése, The SDA Bible Commentary. 7. köt. 935. o.)!

„Ahelyett, hogy felmentene az engedelmesség alól, a hit, csakis a hit az, ami által részesülünk Krisztus kegyelmében, és így leszünk képesek az engedelmességre.

Jézus emberi természetben volt, és Isten azt akarja, hogy a követői is úgy legyenek. Az Ő ereje által tudunk tiszta és nemes életet élni, ahogy a Megváltó élt” (Ellen G. White: Our Father Cares. [Gondoskodó Atyánk.] 69. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Elhangzott ugyan a tanács, hogy előnyünkre válik, ha a világias helyekről elköltözünk (amennyiben megtehetjük), de miért nem jelent ez végleges megoldást a bűn és a kísértés problémájára? Milyen messze kellene mennünk, hogy eltávolodjunk a kísértés minden fajtájától? Mi ad igazi választ a bűnre és a kísértésre, akárhol éljünk?

2. A rendőrök lehallgatókészülékeket akartak elhelyezni egy irodában, ahol a gyanújuk szerint bűnözők tevékenykedtek. Akadt viszont egy probléma: vad doberman kutyák őrizték a telepet. Ezért a rendőrök éjszakánként hamburgerrel etették az ebeket. Eleinte ötöt-hatot is bedobtak a rácsok között, de hamarosan a kutyák nemcsak hogy a rendőrök tenyeréből ettek, hanem meg is nyalták a kezüket. Miután sikerült megszelídíteni a házőrzőket, a rendőrök könnyűszerrel elhelyezhették a poloskákat. Mi ebből a tanulság azzal kapcsolatban, hogy ha nem vigyázunk, könnyen mi magunk is védtelenné válhatunk?

3. Gondolkozzunk még azon, hogy az Igének megtartói legyünk, ne csak higgyünk benne! Valójában mi a különbség a kettő között?

4. Mit mondunk annak, aki állítja, hogy Krisztus kegyelme által felszabadult a törvény betartása alól? Általában mit értenek ezen az emberek? Mit felelnénk erre?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 4. negyedév

Jakab levele

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: