Isten törvénye

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 5:17-19, 21-44; 19:16-22; Márk 7:9-13

„Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok” (Jn 14:15).

Izráel vezetői közül sokan különösen tisztelték a törvényt, némelyek azonban tévesen értelmezték annak célját. Azt hitték, hogy ha betartják, igazzá válhatnak. Amint Pálnak is le kellett írnia: „Mert az Isten igazságát nem ismervén, és az ő tulajdon igazságukat igyekezvén érvényesíteni, az Isten igazságának nem engedelmeskedtek” (Róm 10:3).

Ezért volt az, hogy Jézus gyakran megkérdőjelezte a vallási vezetők hagyományait, sőt helytelenítette is azokat (Mk 7:1-13). A farizeusok téves értelmezése volt az oka annak, hogy bírálták Jézust a törvénnyel kapcsolatos nézetei miatt, ezért szálltak szembe vele.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy még ha Jézus helytelenítette is a farizeusok egyértelműen törvényeskedő szokásait, magát a Tízparancsolatot tisztelte, félreérthetetlenül megerősítette folyamatos érvényességét, elmagyarázta jelentését és célját is. Kijelentette, hogy a törvényt jött betölteni (Mt 5:17). A halálával több szempontból is éppen azt nyilatkoztatta ki, hogy Isten törvénye folyamatosan érvényes.

Ezen a héten Jézusnak a törvénnyel kapcsolatos tanításait fogjuk elemezni, valamint azt, hogy tanításainak miként kell hatnia az életünkre.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 3. negyedév

Jézus tanításai

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: