TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. „Menjetek el és tanítsatok minden népeket!” c. fejezet, 722-734. o.; Az apostolok története. Budapest, 2001, Advent Kiadó. „A nagy megbízás” c. fejezet, 17-22. o.

„Minden igaz tanítvány misszionáriusként születik Isten országába. Aki az élet vizéből iszik, az élet kútfejévé válik. Krisztus kegyelme olyan a léleknek, mint a forrás a pusztának: azért buzog, hogy mindenkit felüdítsen, és vágyat ébresszen az elveszendőben az élet vize után” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. 154. o.).

„Az Üdvözítő tanítványainak adott megbízása kiterjed minden hívő emberre. Magába foglal minden Krisztusban hívő embert az idő végéig. Végzetes tévedést követnénk el, ha azt feltételeznénk, hogy a lelkek megmentésének a munkája egyedül csak a felszentelt lelkészektől függ… Krisztus mindazokat felavatja, felszenteli arra, hogy munkálkodjanak embertársaik üdvösségéért, akik már megkapták és magukban hordják életét. Az egyházat ennek a munkának a végzésére alapították, és mindazok, akik ünnepélyes és szent fogadalmat tettek az egyháznak, arra kötelezik el magukat, hogy együtt munkálkodjanak Krisztussal” (i. m. 726-727. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Nem mindenki képes körbejárni a világot az evangéliumot hirdetve. Mégis milyen formában, módon kapcsolódhatunk be mindannnyian az evangélium hirdetésébe a hármas angyali üzenet értelmében?

2. Hogyan folytatja gyülekezetünk a környezetében a szolgálatot, amit Jézus elkezdett? Egyénileg hogyan segíthetünk a gyülekezet missziós szolgálatának erősítésében?

3. Jézus azt mondta, hogy az evangélium eljut az egész világra. Miután ezt kijelentette, az emberiség történelmének túlnyomó részében alig változtak valamit a kommunikációs módszerek. Kétszáz éve az információátadás sebessége nem sokkal haladta meg a kétezer évvel ezelőttit, amikor Jézustól elhangzott a nagy misszióparancs. Majd különösen az elmúlt ötven évben óriási változás történt, az újabbnál újabb kommunikációs módszerek létrejöttével. Hogyan tanulhatjuk meg mind jobban alkalmazni a modern technikát a munkában, ami Jézus ígérete szerint mindenképpen végbemegy?

4. Aki kész rá, beszéljen a Jézussal szerzett személyes tapasztalatáról a csoportban, a hétfői rész utolsó kérdése alapján! Szavaink hogyan válhatnak bizonyságtétellé? Miért fontos beszélni a tapasztalatainkról?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 3. negyedév

Jézus tanításai

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: