Krisztusi élet

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 9:36; 25:31-46; Márk 10:21;

Lukács 6:32-35; 10:30-37; János 15:4-12

„Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást” (Jn 13:34).

Szemben azzal, ahogy sokan gondolják, nem új tanítás az Újszövetségben, hogy szeretnünk kell a felebarátainkat. Isten már az Ószövetségben megparancsolta népének, hogy „szeressed felebarátodat, mint magadat” (3Móz 19:18) és „szeressed (az idegent)… mint magadat” (34. vers).

Akkor miért mondta Jézus, hogy „Új parancsolatot adok néktek”? Az utasítás újdonsága a mértékében rejlett: „amint én szerettelek titeket”. Krisztus testet öltése előtt az emberek nem ismerhették Isten szeretetének teljes kinyilatkoztatását. Amikor Jézus eljött, önzetlen életével és halálával bemutatta a szeretet igazi és legmélyebb jelentését.

„A szeretet volt az az elem, amiben Krisztus mozgott, járt és munkálkodott. Azért jött, hogy szeretete karjába ölelje a világot… Követnünk kell Krisztus példáját. Legyen Ő a példaképünk, amíg ugyanolyan szeretettel nem viseltetünk mások iránt, mint amit Ő tanúsított irántunk” (Ellen G. White: Our Father Cares. 27. o.)!

Miközben a héten Jézus kedves, együtt érző, megértő és könyörületes életéről elmélkedünk, érintse és formálja a szívünket szeretetének isteni hajtóereje, ami az igazi kereszténység vízjegye!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: