TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Jézushoz vezető út. Budapest, 2008, Advent Irodalmi Műhely. „A bűnösnek Krisztusra van szüksége” c. fejezet, 13-17. o.; Szemelvények Ellen G. White írásaiból. 1. köt. Budapest, 1999, Advent Kiadó. „Az 1883. évi témakör” c. fejezet, 322-325. o.

„A megfeszített Megváltóra tekintve még teljesebben fogjuk fel annak az áldozatnak a nagyságát és értelmét, amelyet a mennyei Fenség hozott a világért. Az üdvözítés terve előttünk dicsőül meg, és a Golgota gondolata eleven és szent érzelmeket ébreszt fel szívünkben. Szívünkben és az ajkunkon Istennek és a Báránynak szóló dicséret zendül. Igen, mert gőg és önimádat nem burjánozhat többé a lelkünkben, ha frissen tartjuk meg abban a Golgotán lejátszódó események emlékét. Akik Üdvözítőnk összehasonlíthatatlan szeretetére tekintenek, azoknak gondolataik megnemesednek, szívük megtisztul és jellemük átalakul. Elindulnak, hogy világosság legyenek a világ számára, és hogy bizonyos mértékben visszatükrözzék Istennek ezt az irántunk való titokzatos szeretetét. Minél többet elmélkedünk Krisztus keresztjéről, annál teljesebben elfogadjuk majd az apostol beszédét, amikor azt mondja: ’Nékem pedig ne legyen másban dicsekedésem, hanem a mi Urunk Jézus Krisztus keresztjében, aki által nékem megfeszíttetett a világ és én is a világnak’ (Gal 6:14)” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. 568. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Az üdvösség ajándék, ami azt jelenti, hogy nem kell érte fizetni. Ugyanakkor nem kerül mégis valamibe? Mi az ára annak, ha valaki elfogadja? Miért éri meg mindenképpen, bármibe is kerüljön?

2. A hétfői részben olvasott igék szerint Isten kezdeményezte a megváltásunkat, mindent megtesz érte. Viszont Jézus arról is beszélt, hogy keresnünk kell „Istennek országát, és az ő igazságát” (Mt 6:33); és „Igyekezzetek bemenni a szoros kapun” (Lk 13:24). Szavai arra utalnak, hogy keresnünk kell az üdvösséget. Hogyan magyarázzuk ezt meg?

3. Hogyan mutatta be Krisztus kereszthalála Isten igazságosságát? Hogyan mutatkozott meg ugyanakkor a kegyelme is a kereszten?

4. Mit árulna el a bűn súlyáról, ha erőfeszítéseinkkel, jó cselekedeteinkkel, a törvény betartásával megdolgozhatnánk az örök életért? Ezzel szemben, gondoljunk bele, hogy milyen rettenetes a bűn, hiszen egyedül Jézus halála szerezhetett engesztelést érte!

5. A vallásos zsidók annak az előízét látják a szombatban, hogy milyen lesz az örök élet. Milyen szempontból érthető a gondolat, hogy a szombat előrevetíti az örök életet?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: