Megváltás

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 20:28; Lukács 15:3-10; 18:9-14;

János 6:35, 44, 47-51; 8:34-36

„Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (Jn 3:16).

Gyakran mondjuk, hogy a halál az élet része, pedig nem az, hanem valójában az élet tagadása. Már annyira megszokottá vált, hogy másnak nevezzük, pontosan az ellenkezőjének mondjuk, mint ami. Az viszont biztos, hogy Isten segítsége nélkül mindannyiunk örök sorsa a halál lenne.

Szerencsénkre Isten a segítségünkre jött: végtelen szeretetéből felajánlja a megváltást Krisztus által. Amikor az angyal bejelentette a Messiás születését, elmondta róla, hogy Jézus a neve, ami héberül éppen a megszabadításra utal: „mert ő szabadítja meg az ő népét annak bűneiből” (Mt 1:21).

Ezen a héten Jézus megmentő munkájáról fogunk elgondolkodni. Először a megváltás alapjára összpontosítjuk a figyelmünket, azután pedig a következményeire.

A Biblia érthetően fogalmaz. Bűneinkkel kapcsolatban csak két választási lehetőségünk van: vagy a tűz tavában fizetünk meg vétkeinkért, vagy elfogadjuk, hogy Krisztus váltságot fizetett értük a kereszten. Miközben Isten kegyelmének felbecsülhetetlen ajándékát fontolgatjuk, amit Krisztus által kaphatunk meg, alázattal erősítsük meg a Jézusba mint személyes Megváltónkba vetett hitünket!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: