TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Krisztus, hogy Isten iránti bizalmunkat erősítse, arra tanít, hogy új néven szólítsuk meg Istent. Olyan néven, amely az emberi szív legdrágább kapcsolataival fonódik egybe. Abban a kiváltságban részesít, hogy a végtelen Istent Atyánknak szólíthatjuk. Ez a név, ha neki és róla mondjuk, iránta érzett szeretetünk és bizalmunk jele, velünk való kapcsolatának és törődésének záloga. Az Atya szívesen hallja e nevet, ha segítségét és áldását kérve mondjuk. Azt akarja, hogy bátran szólítsuk Atyánknak, és szokjuk meg ezt a szólítást. Ezért Krisztus újra meg újra elismételte.

Isten úgy tekint ránk, mint gyermekeire. Kiemelt a felszínes világból, kiválasztott, hogy a királyi család tagjai, a mennyei király fiai és leányai legyünk. Arra kér, hogy bízzunk benne jobban, mint a gyermek földi atyjában. A szülők szeretik gyermekeiket, de Isten szeretete nagyobb és mélyebb az emberi szeretetnél. Isten szeretete végtelen” (Ellen G. White: Krisztus példázatai. Budapest, 1983, H. N. Adventista Egyház. 93. o.).

„Mennyei Atyánk személyesen irántunk tanúsított szeretetét fejezte ki a golgotai kereszten. Az Atya szeret bennünket, könyörületes és irgalmas” (Ellen G. White cikke, The Signs of the Times. 1889. szeptember 30.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Tegyük fel, valaki elmondja, hogy az édesapjával szerzett rossz tapasztalatai miatt nehezére esik szeretni Istent és Mennyei Atyjaként bízni benne. Hogyan segíthetnénk neki, hogy képes legyen szeretni Istent és megbízni benne?

2. Tudjuk, hogy Isten szeret. Akkor miért van mégis szenvedés?

3. A csoportban térjünk vissza a csütörtöki rész utolsó kérdéséhez!

4. Gondoljunk a világmindenség hatalmas voltára! Majd pedig gondoljunk arra, hogy a világegyetemet megteremtő Jézus volt az, aki a kereszten meghalt értünk! Hogyan foghatnánk fel ezt a gondolatot, ami a legnagyobb reménységet közvetíti? Hogyan tanulhatunk meg percről percre örülni Isten szeretete bizonyítékának?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 3. negyedév

Jézus tanításai

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: