MENNYEI ATYÁNK SZERETETE

Eljövetelével Jézus azt hangsúlyozta, amit az Ószövetség már kijelentett: az Atya páratlan szeretettel tekint ránk (Jer 31:3; Zsolt 103:13). „Lássátok milyen nagy szeretetet adott nékünk az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk” (1Jn 3:1)! Lélegzetelállító gondolat: a Mindenható Isten, a végtelen világegyetem Ura engedi, hogy mi, a galaxisok milliárdjainak egyik parányi bolygóján élő jelentéktelen, szegény bűnösök Atyánknak nevezzük! Azért teszi ezt, mert annyira szeret.

Mi volt az Atya szeretetének legfőbb bizonyítéka (Jn 3:16-17)?

Nem azért szegezték Krisztust a keresztre, hogy ez ébresszen szeretetet az Atya szívében az emberiség iránt. Nem Jézus engesztelő halála vette rá az Atyát, hogy szeressen bennünket. Azért halt meg Krisztus, mert az Atya már a világ megalapítása előtt szeretett minket. És mi bizonyítaná, bizonyíthatná jobban szeretetét, mint Jézus kereszthalála?

„Isten nem a nagy engesztelőáldozat következtében szeret minket, hanem ellenkezőleg; azért hozta az áldozatot, mert szeret bennünket” (Ellen G. White: Jézushoz vezető út. Budapest, 2008, Advent Irodalmi Műhely. 10. o.).

Némelyek hajlamosak azt gondolni: az Atya csak nehezen vehető rá arra, hogy szeressen bennünket. Jézus valóban a Közbenjárónk, ez azonban nem jelenti azt, hogy neki kellene rávennie az Atyát a szeretetre irántunk. Ezt a téves nézetet maga Krisztus cáfolta, amikor kijelentette: „Mert maga az Atya szeret titeket” (Jn 16:27).

Olvassuk el Lk 15:11-24 szakaszát és gondolkodjunk el a tékozló fiú apjának szeretetéről! Soroljuk fel, hogy hány és hány bizonyítékát láthatta a fiú az apa szeretetének!

Milyen szempontból hasonlítunk mindannyian a tékozló fiúhoz, természetesen a magunk módján? Milyen formában tapasztaltunk mi is valami hasonlót, mint ő?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 3. negyedév

Jézus tanításai

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: