Az apostolok és a törvény

SZOMBAT DÉLUTÁN

e HETI TANULMÁNYUNK: János 15:1-11; Apostolok cselekedetei 10:9-14;

Róma 3:31; 6:15; Zsidók 3:7-19; Jakab 2:1-26; Júdás 5-7

„Azért ám a törvény szent, és a parancsolat szent és igaz és jó” (Róm 7:12).

Isten törvényének szakadatlan érvényességét olyan sok bizonyság támasztja alá, akkor miért vitatja mégis annyi keresztény? Először is, némelyek (amint láttuk) egyes újszövetségi szövegekre mutatnak, amelyek a törvény szerepének téves értelmezését ítélik el, de ezek alapján arra a következtetésre jutnak, hogy magával a törvénnyel van a probléma. Ezért állítják, hogy a törvény már nem kötelezi az új szövetség alatt lévő hívőket.

Másodszor, vannak, akiknek erős meggyőződésévé vált, hogy a keresztények számára nem kötelező a szombat. Álláspontjukat igazolandó azt hangoztatják, hogy a parancsolatok a keresztre lettek szegezve Jézussal.

Harmadszor pedig, egyesek azzal érvelnek, hogy míg kilenc parancsolat továbbra is érvényben van, a negyedik parancsolatban a szombat helyét átvette a vasárnap, Jézus feltámadásának tiszteletére.

A fentebb felsorolt álláspontokkal számos probléma adódik. Ezen a héten azt fogjuk megvizsgálni, hogyan viszonyultak Krisztus apostolai a törvényhez, ugyanis ha Krisztus halála után a törvény már érvénytelenné vált vagy módosult volna, arról az apostoloknak bizonyára tudniuk kellett volna.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 2. negyedév

Krisztus és a törvénye

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: