Krisztus, a törvény vége

SZOMBAT DÉLUTÁN

e HETI TANULMÁNYUNK: Róma 5:12-21; 6:15-23; 7:13-25; 9:30–10:4;

Galata 3:19-24

„Mert a törvény vége Krisztus minden hívőnek igazságára” (Róm 10:4).

Egy ismert újságban megjelent egy egész oldalas reklám ezzel a címmel: „Találja meg a halhatatlanságot (nem tréfa)!” Bizonyos értelemben persze vicces a megfogalmazás, hiszen a hirdetés így folytatódott: „Megtudhatja, hogyan rendelkezhet a hagyatékáról úgy, hogy örökké küldjenek ajándékokat az Ön nevében. Jelentkezzen az ingyenes tájékoztató füzetért!”

Írók, tudósok, filozófusok és teológusok évezredeken át küzdöttek a halál kérdésével és azzal, hogyan befolyásolja a halál az életünk értelmét. A reklám lehet ötletes, ám végeredményben nem segít megbirkózni a halandóság tényével.

Ezzel szemben az egész Újszövetség bemutatja a halhatatlanság elérésének egyetlen módját: a Jézusba vetett hit által, nem pedig a törvény betartása révén nyerhető el, még ha a törvényt valóban tisztelnünk is kell. A törvény betartása nem ellentétes a kegyelemmel. Ellenkezőleg! Pontosan ezt kell tennünk, ha kegyelmet nyertünk.

A héten tovább boncolgatjuk a törvény és a kegyelem témakörét.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 2. negyedév

Krisztus és a törvénye

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: