Krisztus halála és a törvény

SZOMBAT DÉLUTÁN

e HETI TANULMÁNYUNK: Apostolok cselekedetei 13:38-39;

Róma 4:15; 7:1-13; 8:5-8; Galata 3:10

„Ugyanígy ti is, testvéreim, meghaltatok a törvény számára a Krisztus teste által, s ezért másé vagytok: azé, aki feltámadt a halottak közül, hogy gyümölcsöt teremjünk Istennek” (Róm 7:4, új prot. ford.).

Egy autós jóval túllépte a sebességhatárt, majd a visszapillantó tükörben hirtelen meglátta egy rendőrautó villogó fényét és meghallotta a sziréna jól ismert hangját. Lehúzódott az útról, megkereste a táskájában a jogosítványát. A rendőr elvette az igazolványt, majd visszament a kocsijához.

A nő közben azon töprengett, vajon mekkora büntetést fog kapni (hiszen jóval túllépte a sebességhatárt), és aggódott, hogyan tudja majd kifizetni. Néhány perc múlva a rendőr újból odalépett hozzá: „Nos hölgyem, hogy ne kelljen újból megbüntetnünk törvénysértés miatt, eltöröljük a törvényt. Többé nem kell törődnie a sebességkorlátozással.”

Valóban furcsa ez a történet, de semmivel sem képtelenebb, mint az a teológiai tanítás, ami szerint Jézus halála után Isten eltörölte a Tízparancsolatot.

A héten azzal foglalkozunk, hogy mi a jelentősége Jézus halálának a törvény viszonylatában.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 2. negyedév

Krisztus és a törvénye

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: