JÉZUS A TEMPLOMBAN

Az Újszövetség nem árul el túlságosan sokat Jézus gyermekkoráról. Az egyik történetből viszont több mindent megtudhatunk arról, amikor Jézus a szüleivel Jeruzsálembe látogatott a páskaünnep idején (Lk 2:41-52). Olvassuk el ezt a szakaszt, majd válaszoljunk az alábbi kérdésekre!

Hogyan mutatja be ez a történet is az evangélium markáns zsidó jellegzetességét és azt, hogy valóban központi szerepe volt a vallásnak a történtekben?

Miért fontos, hogy ezek az események éppen a páska idején történtek?

A szülők hány napig nem találták meg Jézust? Mi jut erről eszünkbe?

Jézus engedelmes gyermek volt, a szülei kérdésére adott felelete mégis szinte feddésként hangzik. Milyen fontos elemet tartalmaz a válasza? Ezek szerint mi legyen a legfontosabb mindannyiunk életében?

Mit jelent az Lk 2:51 versében, hogy Jézus „engedelmes” volt? E vers által hogyan pillanthatunk be még mélyebben abba, hogy megváltásunk érdekében mennyire leereszkedett Isten? Mi a tanulság ebből azzal kapcsolatban, hogy nekünk is engedelmeskedni kell a megfelelő időben és helyen?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 2. negyedév

Krisztus és a törvénye

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: