Törvények Krisztus napjaiban

SZOMBAT DÉLUTÁN

e HETI TANULMÁNYUNK: 3Mózes 1:1-9; 5Mózes 17:2-6;

Lukács 2:1-5; 14:1-6; Zsidók 10:28; Jakab 2:8-12

„Mert mikor a pogányok, akiknek törvényök nincsen, természettől a törvény dolgait cselekszik, akkor ők, törvényök nem lévén, önmagoknak törvényök” (Róm 2:14).

A legtöbb társadalomban különböző törvények vannak érvényben egyszerre. Lehetnek mindenkire vonatkozó, általános törvények, de ezek mellett vannak helyi törvények is, amelyek egy közösségben meghatározóak, másutt azonban nem.

Ha az újszövetségi időkben valaki általánosságban a „törvény” (görögül nomos, latinul lex, héberül tóra) szót használta, számos érvényes törvény bármelyikére utalhatott. Gyakran csak a beszélgetés tartalma jelezte, hogy éppenséggel melyik törvényről volt szó. A negyedévi tanulmányunk során tehát mindig tekintetbe kell vennünk a közvetlen szövegösszefüggést, hogy a lehető legjobban megértsük, melyik törvényről esik szó.

E heti tanulmányunk a Krisztus és az őskeresztény egyház korában hatályos különböző törvényeket vizsgálja. E rendszabályokkal fogunk ismerkedni, de csak olyan összefüggésben, ami alapot vet Isten erkölcsi törvénye, a Tízparancsolat tanulmányozásához, hiszen e negyedévben a figyelmünk főképpen erre irányul.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 2. negyedév

Krisztus és a törvénye

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: