AZ ÁRAK ÖSSZEHASONLÍTÁSA

A vállalatok költség-haszon elemzéssel vizsgálják a különböző tervjavaslatok megvalósíthatóságát. Megvannak-e az egyes tervekben azok az összetevők, amelyek a befektetés megtérüléséhez kellenek? Több lesz majd a haszon, mint amennyit befektettek? A másik gyakori mérce a tartósság. Tartós hozammal kecsegtet az ajánlat?

A tanítványság jutalmáról is fogalmat alkothatunk, ha összevetjük az árakat. Az árba beletartozhat érzelmi fájdalom, társadalmi elutasítás, fizikai kínzás, anyagi nélkülözés, bebörtönzés vagy akár halál. Aki vállalja, hogy Krisztus tanítványa lesz, először jól mérje fel, hogy milyen befektetésre lesz szükség.

Milyen ára lehet annak, ha Krisztus tanítványai akarunk lenni? Mit tudunk meg erről a következő verseket olvasva? Mt 18:8-9; Lk 6:35; Fil 2:3

Mit tudhatunk meg a következő versekből a tanítványság előnyeiről? Lk 18:28-30; Jn 14:1-3; Jel 22:1-5

Vitathatatlan, hogy talán nagy árat kell fizetni azért, ha az ember követni akarja Jézust, talán a legtöbbet, amit bárki adhat. Meg kellene kérdőjeleznünk hitünk és elkötelezettségünk valódiságát, ha nem kellett sokat – talán mindent – odaadnunk azért, hogy Krisztus követői legyünk.

Egy dolog azonban biztos: ebben az életben csak ideig-óráig tart minden nyereség, minden teljesítmény, mindaz, amit magunknak megszerzünk. Nem lesz tartós, eltűnik, méghozzá örökre.

Amit viszont Jézusban nyerünk – örök életet az újjáteremtett égen és új földön –, annak az értéke mindannál több, amit ez a világ valaha nyújthat.

Gondoljunk a világ örömeire, gyönyöreire és jó dolgaira! Mit számít mindez a Krisztussal tölthető örök élethez képest? Hogyan tanulhatjuk meg mindig a szemünk előtt tartani ezt az összehasonlítást? Miért fontos ezt megtenni?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 1. negyedév

Tanítványság

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: