A tanítványság ára

SZOMBAT DÉLUTÁN

e HETI TANULMÁNYUNK: 5Mózes 21:15; Máté 18:8-9; Lukács 12:49-53;

János 14:1-3; 1Korinthus 9:24-27; Zsidók 11:32–12:4

„Tudván, hogy amiképpen társaink vagytok a szenvedésben, azonképpen a vigasztalásban is” (2Kor 1:7).

A történelem folyamán névtelen milliók készségesen feláldozták az életüket Krisztusért. Sokakat bebörtönöztek, megkínoztak vagy kivégeztek. Milliók inkább vállalták, hogy elveszítik az állásukat, gúny tárgyává válnak, elszenvedik, hogy a családjuk kitagadja őket vagy elviselik az egyházi üldözést is, de nem fordulnak el Krisztustól. Egyedül Isten tudja, mennyi szenvedést álltak ki hűséges gyermekei!

Pál természetesen figyelmeztetett: „De mindazok is, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, üldöztetni fognak” (2Tim 3:12). Péter pedig kijelentette: „Mert arra hivattatok el; hiszen Krisztus is szenvedett érettetek, néktek példát hagyván, hogy az ő nyomdokait kövessétek” (1Pt 2:21).

A „jómódot” hirdető prédikátorok ígéretei ellenére a hívők nem tekinthetik automatikusan megkapható kellékeknek a luxusautókat vagy a nagy nyereséget. Ám abban biztosak lehetünk, hogy bármi is legyen tanítványságunk ára, a végső jutalom fényében mindenképpen elenyészőnek érezzük majd!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 1. negyedév

Tanítványság

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: