Az aratás és az aratók

SZOMBAT DÉLUTÁN

e HETI TANULMÁNYUNK: Máté 9:36-38; Lukács 15; 24:4-53;

János 1:40-46; 4:28-30; Apostolok cselekedeti 1:6-8

„Abban dicsőíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek; és legyetek nékem tanítványaim” (Jn 15:8).

E heti tanulmányunk több szempontból is az előző lecke folytatása. Krisztus azért jelölte ki a lelki vezetőket, hogy hirdessék Isten országát. A keresztények mai felkészülésében is a Jézus által alkalmazott elveket és módszereket kell lelki alapként megtartani.

Más szóval, a modern vezetőképző elméletek nem vehetik át a Krisztus által lefektetett alap helyét. Amikor a felfokozott érzelmek vagy a népszerű dolgok kerülnek előtérbe, nem pedig a lelki fejlődés, akkor az eredmény üres és lelkileg meddő lesz. A misszió mindig akadozni fog, amikor a hittérítés kiszorítja a bűnbánatot, a megtérést és a lelki átalakulást. A katasztrófával kacérkodik, aki csak arra képezi a vezetőket, hogy a lelki küzdelemre való felkészítés helyett tagtoborzó kampányokat, meghökkentő média showműsorokat és népszerűsítő rendezvényeket tartsanak. Az igazi evangelizációnak és a tanítványok képzésének a középpontjában az áll, hogy 1) elismerjük saját bűnösségünket; 2) őszintén megbánjuk bűneinket; 3) fenntartás nélkül átadjuk magunkat Istennek; 4) ellenállhatatlan késztetést érezzünk az Úr üzenetének hirdetésére.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 1. negyedév

Tanítványság

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: