TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Az apostolok története. 4. kiad. Budapest, 2001, Advent Kiadó. „A nagy megbízás” c. fejezet, 17-22. o; „Pünkösd” c. fejezet, 23-30. o.; Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. „Az irgalmas samaritánus” c. fejezet, 420-425. o.; „A külső udvarban” c. fejezet, 525-530. o.

„Egy samaritánus odaért az úton, ahol a szerencsétlen feküdt, s amikor meglátta, könyörületre indult iránta. Nem érdekelte, pogány-e vagy zsidó az idegen…

Ezzel megszületett az örök válasz a kérdésre: ’Ki az én felebarátom’ (Lk 10:29)? Krisztus megmutatta, hogy a felebarát nemcsak gyülekezeti vagy hittestvért jelent. Nincs köze faji, színbeli vagy osztálykülönbségekhez. Mindenki felebarátunk, akinek segítségünkre van szüksége. Felebarátunk minden lélek, akit az ellenség megsebesített és összetört. Mindenki felebarátunk, aki Isten tulajdona” (i. m. 423-424. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Mennyire érezzük felelősségünknek a nagy misszióparancs támogatását? Az egyházunk világmissziójára szánt adományaink mit árulnak el erről? Miért nem elég pusztán a pénzbeli segítség? A gyülekezetünk állagmegőrzésére fordított összegből mennyit lehetne átirányítani a más kultúrák között végzett evangelizációra?

2. „Nem szabad azt éreznünk, hogy az evangéliumi munka elsősorban a lelkészektől függ. Isten minden embernek adott feladatot országával kapcsolatban. Aki Krisztus nevét vallja, annak lelkesen, önzetlenül kell munkálkodnia, készen arra, hogy megvédje az igazság elveit. Minden embernek aktív részt kell vállalnia Isten műve előbbre vitelében. Bármire hívott is el Krisztus, keresztényként végeznünk kell a munkánkat, hogy megismerje Őt a világ. Misszionáriusoknak kell lennünk, fő célunk pedig az legyen, hogy lelkeket nyerjünk meg Krisztusnak” (Ellen G. White: Testimonies for the Church. 6. köt. 427. o.). A csoportban beszélgessünk ezeknek a gondolatoknak a jelentéséről! Még mit tudnánk tenni annak a munkának a végzéséért, amire Isten elhívott?

3. Beszélgessünk arról, amit Jézus mondott Jn 12:25 versében! Mit jelent, hogy az ember „gyűlöli a maga életét e világon”?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 1. negyedév

Tanítványság

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: