TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. „A százados” c. fejezetből, 259-262. o.; „Jézus Annás és Kajafás előtt” c. fejezet, 602-618. o.; „Pilátus palotájának udvarán” c. fejezet, 628-648. o.; A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó. „Szolgálat a gazdagokért” c. fejezet, 142-147. o.; Az apostolok története. 4. kiad. Budapest, 2001, Advent Kiadó. „Majdnem ráveszel engem…” c. fejezet, 285-288. o.

„Nem alkalmi, átmeneti kapcsolat az, ami által a gazdag, világot szerető és imádó embereket Krisztushoz lehet vonzani. Sokszor ezeket a személyeket a legnehezebb megközelíteni. Misszionáriusi lelkülettel feltöltött embereknek – azoknak, akik nem lankadnak és nem csüggednek – személyesen kell erőfeszítéseket tenni értük.

Egyesek különösen alkalmasak a felsőbb társadalmi osztályokért való szolgálatra” (Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó. 145. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Mások is odafigyeltek, amikor Jézus a hatalmasok előtt tett bizonyságot. Közülük némelyek befolyásos helyzetben voltak, mások nem. Ám Nikodémushoz és arimathiai Józsefhez hasonlóan fokozatosan sokan csatlakoztak a hithez a tanult papok közül. Azok közül is többen hitre jutottak, akik tanúi voltak Krisztus és a vallási vezetők vitáinak. A vulkáni tevékenység általában a hegy gyomrában, rejtve zajlik, szemmel nem látható az intenzitása. Speciális műszerek kellenek ahhoz, hogy pontosan mérjék a vulkán működését. Hasonlóképpen Jézus földi szolgálata idején mozgalmának robbanásszerű ereje is rejtve maradt. Feltámadása után azonban Isten országa kitört, amire bizonyítékul szolgált a megtérők hatalmas száma – még a befolyásos emberek között is! A hűséggel végzett magvetés gazdag termést hozott. Mennyire fontos tehát, hogy ne csüggedjünk el, amikor bizonyságtevésünk látszólag nem jár olyan eredménnyel, mint szeretnénk, főként a társadalmi elit körében?

2. Az iménti idézetben Ellen G. White arról írt, hogy némelyek különösen alkalmasak a befolyásos emberekkel való kapcsolatteremtésre az evangélium érdekében. Mely tényezők, képességek jöhetnek itt számításba? Ugyanakkor miért kell vigyáznunk, nehogy korlátozzuk azokat, akiket mi nem tartunk alkalmasnak?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 1. negyedév

Tanítványság

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: