TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. „Jákób kútjánál” c. fejezet, 144-154. o.; „’Hallgass, némulj el!’” c. fejezet, 276-283. o.; „Cselvetések között” c. fejezetből 387-389. o.; A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó. „Segíts a megkísértetteknek!” c. fejezetből 107-112. o.; „Munkálkodás az iszákosokért” c. fejezet, 113-121. o.; „Munkanélküliek és hajléktalanok megsegítése” c. fejezet, 122-134. o.

„Csak azokat nem támogatta soha, akik gőgösen távol tartva magukat lenéztek másokat… Éreztessük a bűnbe esett emberekkel, hogy számukra sincs még túl késő emberhez méltóan élni! Krisztus megtisztelte az embert bizalmával, és ezzel irántuk való megbecsülését fejezte ki. Még a legmélyebbre süllyedt embereket is tisztelettel kezelte. Krisztusnak mindig fájt, amikor ellenségeskedéssel, romlottsággal és erkölcstelenséggel találta magát szemben, de soha egyetlen szóval sem fejezte ki, hogy ez sérti érzékenységét, vagy bántja finom ízlését. Bármilyen gonosz szokással, súlyos előítélettel vagy eluralkodó szenvedéllyel találkozott, mindezt szánakozó gyengédséggel fogadta. Lelke érintése nyomán minden embert a miénkhez hasonló kísértésekkel és próbákkal küzdő testvérünknek tekintünk, akik sokszor elbuknak és igyekeznek újra talpra állni, megértésre és segítségre vágyva harcolnak a csüggedtséggel és nehézségekkel. Ne csüggesszük és ne utasítsuk el őket, hanem ébresszünk reményt a szívükben” (i. m. 108-109. o.)!

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Min kellene változtatni a magatartásunkon ahhoz, hogy a társadalom perifériájára szorultaknak jobban tudjunk bizonyságot tenni? Milyen bevett egyházi szokások módosítására lenne szükség, ha eredményesek akarunk lenni? A mai keresztények milyen elvárásokkal dolgozzanak a legkeményebbnek, legnehezebbnek tartott emberek eléréséért?

2. Hogyan tudta Jézus egyrészt nem mentegetni a bűnt, másrészt nem elítélni a bűnöst? Hogyan volt képes bátorságot önteni a társadalom kivetettjeibe, hogy segítsen nekik az örvényből kikeveredni? Hogyan biztosította bizalmáról őket? A lecsúszott emberek általában bizalmatlanok voltak a vallási vezetőkkel. Krisztusnak mégis hogyan sikerült elérni, hogy kényelmesen érezzék magukat a társaságában?

3. Milyen elválasztó falak meredeznek a gyülekezetünk és a társadalom perifériájára kerültek között? Hogyan lehet ledönteni ezeket a falakat?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 1. negyedév

Tanítványság

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: