TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Mt 8:1-19; 12:15-23; Mk 6:5-7, 54-56; 7:31-37; 8:22-26; Lk 13:10-17; 14:1-6; 18:35-43; Jn 6:1-2; Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó. „Példaképünk” c. fejezetből 13-15. o.; „A lélek gyógyítása” c. fejezetből 44-50. o.

„A gutaütött Krisztusban megtalálta mind lelkének, mind testének gyógyulását. Lelkileg kellett meggyógyulnia, mielőtt értékelni tudta testi egészségét. A gutaütött testének meggyógyítása előtt lelkiismeretén kellett könnyíteni, és lelkét a bűntől megtisztítani. Ezt a leckét nem szabad figyelmen kívül hagynunk. A fizikai betegségtől szenvedők ezrei sóvárognak ma – a gutaütötthöz hasonlóan – erre az üzenetre: ’Megbocsáttattak a te bűneid’. Betegségük oka a bűnteher a maga nyugtalanságával és kielégítetlen vágyaival. Csak akkor könnyebbülhetnek meg, ha a lélek Orvosához fordulnak. Az a békesség, amit csakis Ő adhat, megeleveníti lelküket és meggyógyítja testüket…

A gutaütött családjában nagy volt az öröm, amikor a meggyógyult visszatért hozzájuk, könnyedén cipelve ágyát, amelyen röviddel azelőtt óvatosan vitték el közülük… Boldog hálaadás szállt fel ebből a házból és Isten megdicsőült Fia által, aki visszaadta a reményvesztett reménységét és a porba sújtott erejét. Ez az ember és az egész család kész volt életét adni Jézusért” (i. m. 46-47. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. A gyógyítás szolgálatai hogyan tudják a különben elzárkózó emberek szívét és gondolatait nyitottá tenni az evangélium befogadására? Hogyan óvhatják meg magukat a keresztények attól a tévedéstől, hogy a gyógyítást tekintsék a végcélnak?

2. Hogyan vehetnek részt a gyógyítás szolgálatában azok a gyülekezetek, amelyek környezetében nem működnek adventista kórházak, klinikák? A gyógyítás szolgálatát végző keresztények mit tehetnek azért, nehogy összekeverjék őket az ún. „hit-gyógyítókkal”?

3. Mit mondunk azoknak a lehetséges leendő tanítványoknak, akik a gyógyításról olvasnak a Bibliában, ezért gyógyulást keresve eljönnek a gyülekezetünkbe, a kórházainkba, de nem lesznek jobban? Magunk számára milyen válaszokat találunk, amikor igyekszünk megérteni az ilyen helyzeteket? Milyen feleleteket találunk a Bibliában, amelyek segíthetnek ilyenkor?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 1. negyedév

Tanítványság

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: