IDŐTÁLLÓ TANÍTÁS

Az imádság titokzatos módon köti a halandó embert a végtelen Teremtőhöz; az ima lelki kötőanyag. A mennyei Atyához kapcsolódva a hívők képesek felülemelkedni földi természetükön és bűnös hajlamaikon. Ez az átalakulás elválaszt a világtól. Ha Sátánnak sikerül az imádságot az önzés korlátai közé visszaszorítania, képes lesz gátat szabni életet átformáló lehetőségének, és mi erősen veszélyeztethetjük magunkat, bizonyságtételünket pedig akadályozhatjuk.

Mit tanítanak Mt 6:7-8, 7:7-11 és 18:19-20 versei az imádságról?

Az őszinte hívő abban bízik, hogy Isten képes betartani ígéreteit. Soha senki nem kért még olyat, amitől Isten megijedt volna. Hatalma végtelen, ereje páratlan. Isten népe az Úrba vetett bizalommal közeledik a menny kapuihoz, hogy Ő majd azt adja, ami számunkra a legjobb, még ha most nem is értjük igazán. A hit nemcsak akkor késztet bizalomra, amikor minden világos. Az igaz hit akkor is bízik Istenben, amikor nem lesz meg az az eredmény, amit akarunk vagy várunk (lásd Zsid 11:1-7). Ameddig az ember szolgálja az Urat, ameddig hitben jár, kétségkívül bíznia kell Istenben még akkor is, ha a dolgok szemlátomást nem úgy alakulnak, ahogy remélte, vagy ahogy imájában kérte. Ám még a Biblia felületes olvasásakor is kitűnik, hogy akkor sem maradunk magunkra!

Milyen tanítás rejlik Mt 6:9-15 és 26:39 verseiben?

A bizalom nem tévesztendő össze az elbizakodottsággal vagy a pökhendiséggel. Bátran járulhatunk Isten királyi székéhez, de ez nem jelenti azt, hogy bármilyen előjogra hivatkozhatnánk. A hívő viselkedését szükségszerűen a bátorság és az alázat jellemzi. Krisztus a Gecsemáné-kertben világosan elmondta, mit szeretne, imáját mégis így fejezte be: „Ne az én akaratom, hanem a tiéd legyen meg!” Az Isten előtt való teljes meghajlás mellett az alázat másik mutatója a megbocsátó lelkület. Annyiszor részesültünk már a megbocsátásban, viszonyuljunk hát mi is így másokhoz!

Haragszunk valakire, nehéznek találjuk a megbocsátást? Vigyük Isten elé a helyzetet imában! Imádkozzunk önmagunkért, hogy megtanuljunk megbocsátani! Imádkozzunk a másik emberért is! Vajon mi történik majd idővel?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 1. negyedév

Tanítványság

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: