A tanítványság és az ima

SZOMBAT DÉLUTÁN

e HETI TANULMÁNYUNK: Dániel 9:2-19; Máté 14:22-23; 26:36;

János 17:6-26; Zsidók 2:17; 1Péter 4:7

„De nemcsak őérettök könyörgök, hanem azokért is, akik az ő beszédökre hisznek majd énbennem. Hogy mindnyájan egyek legyenek; amint te énbennem, Atyám, és én tebenned, hogy ők is egyek legyenek mibennünk: hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél engem” (Jn 17:20-21).

Bármit teszünk a lélekmentésért, akármilyen missziós programot készítünk, akkor is nagyon fontos komolyan imádkozni azokért, akikkel megpróbálunk kapcsolatot felvenni. Az imának központi szerepe van a tanítványokat képző keresztény életében. Hatalmas változások tanúi lehetnénk, ha az állandó, buzgó ima központi helyet kapna a módszereinkben, miközben tanítvánnyá akarjuk tenni az embereket, meg is tartva őket!

„A munkások ragadják meg Isten ígéreteit: ’kérjetek és megkapjátok.’ Mondjátok: ’Ígéreted szerint kérem, hadd térjen meg ez az ember Jézus Krisztushoz!’ Kérjetek meg másokat is, hogy imádkozzanak azokért, akikért munkálkodtok! Említsétek meg őket a gyülekezet előtt, hogy a tagok is imádkozzanak értük… Mindig másokat válasszatok ki, naponta kérve az Úr vezetését, mindent elé tárva buzgó imádságban és isteni bölcsességgel munkálkodva” (Ellen G. White: Medical Ministry. 244-245. o.).


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2014. 1. negyedév

Tanítványság

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: