KRISZTUSBAN MARADNI

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: Aki énbennem marad, én pedig őbenne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek” (Jn 15:5).

„Sokan úgy gondolják, hogy a munka bizonyos részét egyedül kell elvégezniük. A bűnbocsánat tekintetében Krisztusra bízták magukat, ám most már a saját erejükből igyekeznek az igaz életre. Csakhogy minden ilyen erőfeszítés szükségszerűen kudarcba fullad. Jézus ezt mondta: ’nálam nélkül semmit sem cselekedhettek’ (Jn 15:5). A kegyelemben való növekedésünk, az örömünk, a hasznosságunk mind attól függ, hogy Krisztusban maradunk-e. Akkor fejlődünk a kegyelemben, ha kapcsolatban állunk vele naponta, óránként – ha benne maradunk. Ő nemcsak a hitünk kezdete, hanem Ő is teszi teljessé azt. Krisztus először, utoljára és mindvégig. Velünk kell lennie, nemcsak az utunk kezdetén és végén, hanem minden egyes lépésénél. Dávid így fogalmazott: ’Az Úrra néztem szüntelen; mert jobb kezem felől van, meg nem rendülök’ (Zsolt 16:8). Azt kérdezed: ’Hogyan maradjak Krisztusban?’ Úgy, ahogy először elfogadtad. ’Azért, amiképpen vettétek a Krisztus Jézust, az Urat, akképpen járjatok Őbenne’ (Kol 2:6)… Átadtad magad Istennek, hogy teljesen az Övé légy, szolgáld és engedelmeskedj neki; elfogadtad Krisztust mint Megváltódat. Saját magad nem szerezhetsz engesztelést a bűneidért, nem változtathatod meg a szívedet sem, de amikor átadtad az életed Istennek, elhitted, hogy Krisztusért Ő mindezt megteszi. Hit által Krisztusé leszel, és hit által fel kell nőnöd benne, úgy, hogy adsz is és kapsz is. Mindenedet át kell adnod – a szívedet, az akaratodat, a szolgálatodat – add át magad neki és teljesítsd minden kérését! És mindent el is kell fogadnod – Krisztust, az összes áldás teljességét, hogy Ő lakjon a szívedben, erőd, igazságod és örök segítőd legyen –, erőt adjon az engedelmességhez…

Gyengeséged Krisztus erejéhez kapcsolódik, tudatlanságod a bölcsességéhez, törékenységed töretlen hatalmához. Ezért tehát ne magadra tekints, ne engedd a gondolataidat önmagadnál időzni, hanem nézz Krisztusra! Az Ő szeretetéről, jellemének szépségéről és tökéletességéről gondolkodj! Az önmegtagadó Krisztus, az alázatos Krisztus, a tiszta és szent Krisztus, Krisztus, akinek szeretete páratlan – Ő legyen elmélkedésed tárgya! Az ember úgy alakul át Krisztus képére, ha szereti, ha követi a példáját, ha maradéktalanul rá hagyatkozik” (Ellen G. White: God’s Amazing Grace. 292. o.).

2014. 1. negyedév

Tanítványság

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: