A megígért ébredés: Isten küldetése célba ér

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Zakariás 10:1; Máté 3:11; 28:18-20;

Jakab 5:7-8; Jelenések 18:1; 19:11-16

„Legyetek azért, atyámfiai, béketűrők az Úrnak eljöveteléig. Ímé a szántóvető várja a földnek drága gyümölcsét, béketűréssel várja, míg reggeli és estveli esőt kap. Legyetek ti is béketűrők, és erősítsétek meg szíveteket, mert az Úrnak eljövetele közel van” (Jak 5:7-8).

Talán lehetetlennek tűnik a feladat, hogy a hármas angyali üzenet értelmében az evangéliumot az egész világon hirdessük. Még ha a Hetednapi Adventista Egyház igen gyorsan növekszik is, a világ népességének növekedésével akkor sem tud lépést tartani. Számos olyan terület létezik, ahol nem ismerik a hetednapi adventista nevet – még kevésbé az üzenetünket.

E zord valóság komoly kérdésekhez vezet. Képesek lehetünk még ennek a nemzedéknek az idejében az egész világra elvinni az evangéliumot? Esetleg történik valamilyen szokatlan áttörés, ami drámai módon felgyorsítja a hármas angyali üzenet hirdetését? E téma tárgyalásánál mindig van valami, amit észben kell tartani: a küldetés Istené, Ő fogja véghezvinni! Ugyanakkor arról sem feledkezhetünk meg, hogy a végső munkában bennünket is fontos feladatra hívott el.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: