Reformáció: új gondolatok

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 5:13-15; János 10:10; Róma 12:2-3;

2Korinthus 3:17-18; 10:3-5; Kolossé 3:1-4

„Annakokáért ha feltámadtatok a Krisztussal, az odafelvalókat keressétek, ahol a Krisztus van, az Istennek jobbján ülvén. Az odafelvalókkal törődjetek, nem a földiekkel” (Kol 3:1-2).

Hétszázötvennél is több egyházi ének származik Isaac Watts-tól, amelyek közül többet még ma is keresztények ezrei énekelnek. Egy alkalommal Londonban felvonulást tartottak Watts tiszteletére. Az emberek tolongtak az utcákon, hogy egy pillantást vethessenek a híres férfiúra. Egy erkélyen várakozó csoportból egy megdöbbent hölgy felkiáltott, amikor megpillantotta a hintóján előttük elhaladó alacsony, a kortól már meghajlott, idős férfit, aki a csodálatos énekeket írta. „Maga lenne Watts?” Watts intett a kocsisnak, hogy álljon meg. Kihúzta magát, amennyire csak tudta, és így szólt: „Asszonyom! Ha elérhetném a föld sarkait vagy ha átfoghatnám az egész teremtett világot, akkor is csak az értelmem szerint ítélnének meg, mert az elme az ember mércéje.”

Isaac Watts-nak igaza volt. Az elme az ember mércéje, a reformáció pedig az elmét érinti. Ha a gondolkodásunk megújul, meg fognak újulni a cselekedeteink is. Akkor történik reformáció, ha a Szentlélek összhangba hozza gondolatainkat Krisztuséival. Ezt a tetteink is követni fogják.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: