MENNYEI FELHÍVÁS A VÉGIDEI REFORMÁCIÓRA

A Hetednapi Adventista Egyház reformációs mozgalom. Isten azért hívta el ezt a közösséget, hogy évszázadokkal korábban szem elől tévesztett bibliai igazságokat állítson helyre általa. A Szentlélek hatalmasan cselekedett a reformátorok által, de még mindig maradtak olyan lényeges igazságok, amelyeket ők sem értettek meg egészen. Isten újabb igazságokat is ki akart nyilatkoztatni népének.

Isten nem azért szeretné megértetni velünk az igazságot, hogy még több vallási ismerettel rendelkezzünk. Az Isten jellemét bemutató bibliai igazságok által bepillantást nyerhetünk Urunk szívébe. Minél tisztábban megértjük az Ige igazságát, annál teljesebben tárul fel előttünk szeretetének mélysége. A hamis tanítás torz képet mutat az Úr jelleméről, az igazság viszont lerántja a leplet az ördög hazugságairól, és így megláthatjuk, hogy ki is ő valójában (pl. a pokol örök gyötrelmeinek tanítása a legszembetűnőbb példa arra, hogy mi van Sátán szíve mélyén).

Attól fogva, hogy a mennyben elindult a nagy küzdelem, Sátán mindent megtett Isten jellemének befeketítéséért. Hazugságokat állított az Úr szándékait illetően. Jézus viszont az életével, az általa tanított igazságokkal és a halálával bemutatta, hogy valójában milyen is a mennyei Atya.

Olvassuk el az ébredés és reformáció Istentől jövő végidei üzenetét (Jel 14:6-7, 12)! Jól figyeljük meg ezt a részt! Mit tudhatunk meg Isten jelleméről e versekből?

A jelenvaló igazság végidei üzenete felhív az Isten akaratának való engedelmességre, az ítélet órája fényében. Az ítélet Isten igazságát és kegyelmét mutatja be az egész világegyetem előtt. Az evolúció felé hajló korban Jézus reformációs üzenete arra szólítja népét, hogy térjen vissza a Teremtő imádatához, mégpedig az igazi bibliai szombaton. A szombat a darwini evolúciós elmélet tévedésének és az általa durvának és kegyetlennek bemutatott istenképnek az erőteljes cáfolatát adja.

Mit jelent az, hogy „az örökkévaló evangélium” az alapja ezeknek az üzeneteknek? Hogyan bizonyosodhatunk meg róla naponta, hogy nekünk szól ez az evangéliumi üzenet, még ha vannak is hibáink? Miért annyira fontos mindennap igényelni az evangélium ígéreteit?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: