TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„A Lélek ígéretét nem értékeljük kellőképpen. Ez az ígéret nem teljesedik úgy, ahogy arra lehetőség volna. A Lélek hiánya miatt erőtlen az evangélium szolgálata. Műveltséggel, tehetséggel, ékes beszéddel, öröklött és szerzett képességekkel, de Isten Lelkének jelenléte nélkül egy szívet sem tudunk megérinteni, és egy bűnöst sem tudunk Krisztusnak megnyerni. De a Lélek ajándékaival megáldott és a Krisztussal közösségben élő legszegényebb és legtudatlanabb tanítvány is hatni tud az emberek szívére. Isten eszközül használja fel a világegyetem legszentebb befolyásának közvetítésére” (Ellen G. White: Krisztus példázatai. Budapest, 1983, H. N. Adventista Egyház. 225. o.).

„Az apostol komoly, kérő szava nem maradt eredménytelen. A Szentlélek hatalmasan munkálkodott, és sokan, akik idegen útra léptek, ismét visszatértek előbbi evangéliumi hitükhöz. Attól kezdve állhatatosak voltak a szabadságban, amelyre Krisztus szabaddá tette őket. Életük a Lélek gyümölcseit nyilatkoztatta ki: ’…szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.’ Isten neve megdicsőült és a hívők száma gyarapodott az egész tartományban” (Ellen G. White: Az apostolok története. 4. kiad. Budapest, 2001, Advent Kiadó. 225. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) Foglalkozzunk még a rideg formalitás és a vad fanatikusság közötti ellentéttel! Mindig szemben állnak egymással? Előfordulhat, hogy egy gyülekezet fanatikus, ugyanakkor megrögzötten ragaszkodik a formalitásokhoz? Ha igen, akkor ez miben mutatkozik meg? Miért gátolja mindkettő az ébredést és a reformációt? Mit mondhatunk e tekintetben a saját gyülekezetünkről? Hogyan segíthetünk megtalálni a helyes egyensúlyt?

2) Milyen bizonyítékát láthatjuk annak, hogy hamis ébredési mozgalmak ütik fel a fejüket a világban? Mi alapján mondhatjuk valamiről, hogy hamis? A kérdésnek van egy másik oldala is: Tévedés volna azt hinni, hogy Isten ébredést kelt azok között, akik ugyan szeretik az Urat, de még hiányosak az ismereteik?

3) A csoportban térjünk vissza a csütörtöki résznek arra a kérdésre, amikor valaki úgy véli, hogy természetfeletti tapasztalatot szerzett Istennel! Mit tanulhatunk egymás válaszaiból?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: