GYÜMÖLCSÖK ÉS AJÁNDÉKOK

Soroljuk fel néhány főbb okát annak, hogy Isten a Szentlélek ajándékát adja egyházának! Róm 12:4-8; 1Kor 12:4-7; Ef 4:11-16

A Szentlélek ajándékait két fő csoportra oszthatjuk: bizonyos ajándékok képességek, mások pedig inkább elhívásnak nevezhetők. Például a segítségnyújtás, a vendégszeretet, a bátorítás és a tanítás olyan képesség, amit Isten ad az egyes hívőknek (Róm 12:6-8). Az apostolokat, prófétákat, evangélistákat, pásztorokat/tanítókat Isten egyénileg hívja el e feladatokra (Ef 4:11-12). Mindkét kategóriába tartózó ajándékok hasonló célt szolgálnak, azért adja őket a Szentlélek, hogy erősítse általuk a gyülekezet lelki életét és képessé tegye a misszió végzésére. A lelki ajándékokat nem tekinthetjük végcélnak; Isten az egyház javára adja mindegyiket.

Mit ért Pál apostol a „Lélek szerint járjatok” (Gal 5:16) kifejezés alatt? Olvassuk el Gal 5:22-25 verseit, majd soroljunk fel minden ajándékot, ami abból fakad, ha az ember „Lélek szerint” jár! Lásd még Jn 15:1-7!

Veszélyes minden olyan ún. ébredés, ami nem igazán törődik a Lélek gyümölcsével, de a legfőbb vágya a lelki ajándékok elnyerése. Az egyház az önző magamutogatás központja lenne, ha Isten a Lélek ajándékait gazdagon adná azoknak a hívőknek, akiknek az életében nem mutatkozik meg a Lélek gyümölcse. Csak katasztrófa származna abból, ha Isten a menny erejét küldené oda, ahol a lelki erővonalak szakadozottak. Óvakodjunk az olyan mozgalmaktól, amelyek inkább a Szentlélek ajándékaira és erejére összpontosítanak, mint az Isten akaratának való engedelmességre és a Lélek gyümölcsét mutató átalakult életre!

Mit mondunk annak, akinek meggyőződése, hogy Istentől jövő, természetfeletti jelenséget tapasztalt? Hogyan segíthetünk eldönteni, hogy valóban Istentől származott-e az a bizonyos jelenség, vagy inkább a másik oldalnak tudható be? A nagy küzdelem gondolatának ismerete hogyan segít megtudni, hogy pontosan mi is van bizonyos csodák mögött?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: