Tisztánlátás: az ébredés biztosítéka

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 23:27-28; János 17:3; 1Korinthus 12:4-7;

2Thesszalonika 2:9-12; 1János 2:3-6

„Lásd meg Uram, hogy a te határozataidat szeretem; a te kegyelmességed szerint eleveníts meg engem! A te igédnek summája igazság, és a te igazságod ítélete mind örökkévaló” (Zsolt 119:159-160).

Még a szolgálatom legelején egy családdal tanulmányoztam a Bibliát Tennessee államban, amikor egy jól megtermett, szivarozó férfi lépett a terembe, aki közölte, hogy tüdőrákban szenvedett, de az Úr meggyógyította.

Gyakran utalok erre az esetre. Ez az ember komolyan hitte, hogy a Szentlélek csoda folytán meggyógyította. Ettől nem lehetett eltántorítani, de valóban így történt? A jelek és a csodák mindig a Szentlélek munkájának bizonyítékai? Vajon alapozhatjuk a hitünket kizárólag ezekre? Milyen szerepet kaphatnak a jelek és a csodák a hamis ébredési mozgalmakban?

Az ébredéssel kapcsolatban fel kell tennünk a kérdést: Lehetséges volna, hogy az ördög hamis vallási izgalmat szít, majd pedig azt az érzést kelti, hogy őszinte ébredés történt?

Ezen a héten a valódi ébredés lelki mutatóival foglalkozunk, majd pedig összehasonlítjuk a hamis ébredés nyilvánvaló jeleivel. Megvéd az ellenség megtévesztésétől, ha tisztában vagyunk a kettő közötti különbséggel.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: