Bűnvallás és megtérés: az ébredés feltételei

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 3Mózes 5:5; Zsoltár 32:1-8;

Apostolok cselekedetei 5:30-32; 2Korinthus 7:9-11; Zsidók 12:17;

1János 1:9

„Aki elfedezi az ő vétkeit, nem lesz jó dolga; aki pedig megvallja és elhagyja, irgalmasságot nyer” (Péld 28:13).

Az egész Szentírásban azt találjuk, hogy a lelki megújuláshoz a megtérésen és a bűnök megvallásán át vezet az út. Az Úr mindig úgy készítette fel népét valamilyen nagy feladat elvégzésére, hogy Isten szerinti bánatra vezette őket a bűneik miatt. Amikor elismerjük és megvalljuk vétkeinket, jó úton haladunk a győzelem felé.

„Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson” (2Pt 3:9). A megtérés és a bűnvallás a két előfeltétele annak, hogy bőségesen megkaphassuk a Lélek erejét.

E heti tanulmányunkban Az apostolok cselekedetei feljegyzéseiben nyomon fogjuk követni, hogy mennyire szükséges az őszinte megtérés a Szentlélek kitöltetéséhez. Szembeállítjuk egymással az igaz és a hamis bűnbánatot is. Látni fogjuk: a bűnbánat a Szentlélektől jövő ajándék, hogy segítségével jobban tükrözhessük Jézus szeretetét a környezetünkben.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: