A LÉLEK MEGLEPŐ TETTEI

Saul elszántan üldözte a keresztényeket, abban a tévhitben, hogy Isten akarata szerint cselekszik, ha fellép a szerinte fanatikus szekta tagjai ellen. Éppen Damaszkuszba tartott, hogy elfogja a keresztényeket, majd Jeruzsálembe hurcolja őket, amikor Jézus meglepte, méghozzá igen emlékezetes módon. Amit Saul átélt a damaszkuszi úton, az nemcsak az ő életét változtatta meg, de az egész világot mássá tette!

Olvassuk el Pál megtérésének történetét ApCsel 9:1-9 verseiben! Miért küldte az Úr e tapasztalata után azonnal Ananiáshoz? Milyen fontos tanulság rejlik ebben számunkra?

„Sokan azt hiszik, hogy elismert földi követőitől függetlenül, egyedül Krisztusnak tartoznak közvetlen felelősséggel a kapott világosságért és tapasztalatokért. Jézus a bűnösök barátja, és szíve megindul szenvedéseiken. Övé minden hatalom mennyen és földön, azonban tiszteletben tartja az eszközöket, melyeket az emberek üdvösségére és felvilágosítására rendelt. A bűnösöket a gyülekezethez utalja, melyet a világosság közvetítőjévé tett a világ számára.

Amikor vak tévelygésében és előítélete közepette Saul az általa üldözött Krisztusról kinyilatkoztatást kapott, közvetlen összeköttetésbe került az egyházzal, amely a világ világossága” (Ellen G. White: Az apostolok története. 4. kiad. Budapest, 2001, Advent Kiadó. 82. o.).

Mivel lepte meg Jézus Ananiást? Milyen lelkület jellemezte Ananiást, ami miatt követni tudta a Megváltó utasításait (ApCsel 9:10-16)?

Próbáljuk meg Pál helyébe képzelni magunkat, miután a damaszkuszi úton találkozott Jézussal! Micsoda megrázkódtatás lehetett számára, ami történt! Majd képzeljük magunkat Ananiás helyzetébe is! Mennyire megdöbbenhetett ő is! Mit tanulhatunk e történetekből azzal kapcsolatban, hogy az Úr olyan dolgok elé is állíthat, vagy olyasmit is kérhet tőlünk, amit akkor nem értünk? Miért kell mégis engedelmeskedni?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: