AZ IGE TEREMTŐ EREJE

Olvassuk el Zsid 4:12 versét! Azt találjuk benne, hogy Isten Igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, lényünk legmélyére is elhat. Mit jelent az, hogy Isten Igéje élő?

Mennyiben különbözik Isten Igéje minden bölcs tanító, lelkész vagy tanácsadó értelmes tanácsától? Mit tudhatunk meg a következő bibliaversekből Isten Igéjének erejéről? Zsolt 33:6, 9; 2Tim 3:16-17; Zsid 11:3

Van értéke a bölcs emberi tanácsnak, mindannyian éreztük már, mennyit segítettek mások javaslatai. A probléma ott van, hogy az emberi szóhoz nem járul olyan erő, ami képessé tenne a változás véghezvitelére – amire viszont Isten Igéje képes. Az Ige a változás élő, dinamikus és hatalmas eszköze. Az írott Ige ugyanolyan erővel bír, mint ami a teremtéskor Isten kimondott szavában volt. Amikor hittel elfogadjuk Isten parancsait és ígéreteit, erőt nyerünk a Szentlélektől annak végrehajtására, amit Krisztus elrendelt.

„Az a teremtő energia, amely létrehozta a világokat, Isten szavában van. Ez az Ige erőt ad; életet teremt. Minden parancsa ígéret, amelyet ha az akarat magáévá tesz és a lélek elfogad, akkor a Végtelen életét viszi magával. Átformálja természetünket, és lelkünket Isten képmására újjáteremti” (Ellen G. White: Előtted az élet. Nevelés. Budapest, 1992, Advent Kiadó. 124. o.).

Isten Igéjének felületes olvasása csak igen ritkán vált ki lelki ébredést. Ha valaki azért tanulmányozza a Bibliát, hogy saját álláspontját igazolja vagy másokat meggyőzzön a tévedésükről, az aligha használ a lelki életének. Változás akkor következik be, ha imádkozva olvassuk az Igét, erőt kérünk a Szentlélektől, hogy egyre inkább változtasson át Jézus hasonlatosságára. Akkor lesz igazi átalakulás, amikor kérjük a teremtés Istenét, hogy teremtsen bennünket újjá a saját képére. Akkor történik átalakulás, amikor Jézusnak a Szentírásban közölt tanításai életünk részévé válnak és „minden igével” élünk, „amely Istennek szájából származik” (Mt 4:4).

Hogyan tapasztaltuk már Isten Igéjének életet átalakító hatalmát? Mely területeken van még szükségünk további változásra?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: