TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Hozzátok gondotokat, örömötöket, szükségleteiteket és aggodalmaitokat s mindazt, ami nyom és kínoz, Isten elé! Terheiteket sohasem találja nehezeknek, soha ki nem fáraszthatjátok Őt. Ő, aki hajatok szálát is számon tartja, nem közömbös gyermekei szükségletei iránt. ’Igen irgalmas az Úr, és könyörületes’ (Jak 5:11). Nyomorunk és jajkiáltásunk a szívéig hat. Vigyétek Őhozzá mindazt, ami a szíveteket nyomja. Senki sem oly nehéz, hogy ne bírná el, mert hiszen Ő tart fenn világokat, kormányozza a világmindenség ügyeit. Békességünk feltételei közül egyik sem olyan jelentéktelen, hogy ne részesítené figyelemben. Élettapasztalatunk egyetlen fejezete sem annyira homályos, hogy el ne olvasná; nem lehet olyan nehéz helyzetünk, hogy meg ne oldhatná. Legkisebb tanítványát sem érheti kár, nem kínozhatja gond a szívünket, nem érhet öröm és őszinte ima nem hagyhatja el ajkunkat, amely iránt ne viseltetne közvetlen érdeklődéssel. ’Meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket’ (Zsolt 147:3). Isten és minden egyes lélek között oly gyengéd és bensőséges a viszony, mintha kívüle más lélek nem volna, akiért szeretett Fiának életét áldozta” (Ellen G. White: Jézushoz vezető út. Budapest, 2008, Advent Irodalmi Műhely. 74-75. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) Isten mindent tud. Akkor miért kell mégis imádkoznunk? Erre sok válasz adható, de talán az a legfontosabb, hogy a Biblia újra és újra imára biztat. Még ha nem is értjük, hogyan hat az ima, aki tartalmas imaéletet él, tudja, hogy az imának valóban van ereje. Amikor az ember bevesz egy gyógyszert, hogy meggyógyuljon, talán nem ismeri pontosan a hatását. Ez a helyzet az imával is. Még mivel indokolhatjuk, hogy olyan fontos imádkozni, kiváltképp amikor ébredésre és reformációra vágyunk?

2) Olvassuk el újból az előbbi idézetet Ellen White-tól! Mennyi bátorítást találunk benne, főleg a végén, amikor az imádkozó ember és Isten kapcsolatáról szól! Mit tehetünk, milyen döntéseket hozhatunk, hogy az itt leírtakhoz hasonló mély kapcsolatban lehessünk az Úrral?

3) A csoportban beszélgessünk a nagy küzdelem valóságáról és arról, ahogyan a gyülekezetünkben is megmutatkozik! Beszéljük meg, hogyan segíthet minden nehézséggel megbirkózni az, ha közösen imádkozunk!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 3. negyedév

Ébredés és reformáció

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: