EMLÉKKÖNYV

Mal 3:13-18 szakaszában a nép panaszkodik, hogy az Úr nem törődik népe bűneivel. A látszat szerint a gonoszságokat, igazságtalanságokat művelőkre senki oda sem figyelt, ezért sokan azt kérdezgették, hogy nekik miért kellene szolgálniuk az Urat, igaz életet élniük, amikor a gonoszság büntetlenül marad.

Miért könnyű megérteni a nép Mal 3:14-15 verseiben megfogalmazott panaszát?

Hogyan hangzik az Úr válasza (Mal 3:16-18)?

Könnyű azon tépelődni világunkban, ahol annyira általános az igazságtalanság, hogy lesz-e valaha igazságszolgáltatás. Itt azonban azzal az üzenettel találkozunk, hogy Isten mindent jól tud, végül pedig megjutalmazza azokat, akik hűségesek hozzá.

Az „emlékkönyv” kifejezés egyedül itt található a Szentírásban. Mit tudhatunk meg a következő igehelyekből Istennek azokról a könyveiről, amelyekbe az emberek nevét és tetteit jegyzik fel? 2Móz 32:32; Zsolt 139:16; Ézs 4:2; 65:6; Jel 20:11-15

Az egésznek az a lényege, hogy az Úr mindent tud. Ismeri az övéit (2Tim 2:19), mint ahogy azokat is, akik nem hozzá tartoznak. Bűnösként csak azt tehetjük, hogy igazságosságát kérjük, mint ahogy kérjük a megígért bűnbocsánatot és az erőt is. Ezen túlmenően Krisztus érdemeire hagyatkozunk, meghalunk az énnek, Istenért, mások szolgálatára élünk abban a tudatban, hogy végül az Úr kegyelmében lehet egyedüli reménységünk. Ha magunkban bízunk, ilyen vagy olyan módon biztosan csalódni fogunk.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 2. negyedév

Nagy tanulságok a kispróféták írásaiból

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: