A SÁFÁRSÁG ELVEI

„Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka” (Jak 1:17). Hogyan segít ez a szöveg meghatározni a sáfárság bibliai koncepciójának alapját?

Hajlamosak vagyunk a sáfárságra csak az anyagiak összefüggésében gondolni, amint azonban e heti tanulmányunkban is láttuk, a sáfárság ennél sokkal szélesebb kört érint. Viszont akár a pénzről, akár környezetvédelmi szempontokról, akár a saját egészségünkről legyen is szó, a helyes sáfárságnak vannak bizonyos alapelvei, amelyek igazából a teremtés tanában gyökereznek, amint azt Mózes első könyvéből megismerhetjük. Végeredményben, mivel Isten a Teremtőnk és mivel mindenünket tőle kaptuk ajándékba, kötelesek vagyunk a ránk bízottakat jó sáfáraiként gondozni.

Hogyan mutatja be Mt 25:14-30 példázata a jó sáfár jutalmát? Mi ennek a példázatnak az üzenete a sáfárság általános elveivel kapcsolatban?

„Krisztus rábízza szolgáira azt, ’amije’ van, hogy szolgálatában hasznosítsák. Megszabja ’kinek-kinek a maga dolgát’ (Mk 13:34). A menny örökérvényű tervében mindenkinek megvan a maga helye. Mindenkinek együtt kell működnie Krisztussal lelkek megmentésén. Amilyen biztos, hogy a mennyben megvan az a hely, amelyet Isten nekünk készített, olyan biztos az is, hogy a földön van olyan feladat Isten szolgálatában, amelyet személy szerint nekünk kell elvégeznünk” (Ellen G. White: Krisztus példázatai. Budapest, 1983, H. N. Adventista Egyház. 224. o.).

Mit kezdünk a ránk bízott talentumokkal (ne feledjük, hogy minden jó „felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá”)? Milyen döntések meghozatala segíthet hozzá, hogy ajándékainkat még jobban tudjuk hasznosítani az Úr művének szolgálatában?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 1. negyedév

Kezdetek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: