A sáfárság és környezetünk világa

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 2:15; 2Mózes 20:8-11; Zsoltár 8;

1Korinthus 3:16; Jelenések 4:11

„És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszómászó mindenféle állatokon” (1Móz 1:28).

„A világ, amelyben élünk, szeretetből fakadó ajándék Istentől, ’aki teremtette a mennyet és a földet, és a tengert és a vizek forrásait’ (Jel 14:7). Szándékosan úgy helyezte el a világban az embert, hogy majd kapcsolatban álljon vele, a többi emberrel és a környezettel. Ezért hetednapi adventistaként a természet védelmét és gondozását Istenünk szolgálata szerves részének tartjuk…

Mivel az emberi szegénység és a környezet állapotának megromlása összefügg egymással, elkötelezzük magunkat minden ember életminőségének javítása mellett. Célul tűzzük ki az erőforrások fenntartható fejlesztését az emberi szükségletek kielégítése mellett…

Kötelezettséget vállalunk arra, hogy Isten teremtett világának sáfáraiként élünk, és hisszük, hogy amikor Isten mindent újjá tesz, teljesen helyreállítja majd a világot” (A Természet Védelme. Kivonat a Hetednapi Adventista Egyház Generál Konferenciájának a környezet világára vonatkozó nyilatkozatából).


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 1. negyedév

Kezdetek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: