AKI GONDOSKODIK A MEGROMLOTT VILÁGRÓL

„Tekintsetek az égi madarakra, hogy nem vetnek, nem aratnak, sem csűrbe nem takarnak; és a ti mennyei Atyátok eltartja azokat. Nem sokkal különbek vagytok-é azoknál” (Mt 6:26)?

Miután Ádám és Éva bűnt követett el, nem léphetett be többé az Édenbe, Isten azonban továbbra is gondoskodott fizikai szükségleteikről (1Móz 3:21). A bűn következtében új szükséglet is jelentkezett: ruházat kellett nekik. Ádám és Éva igyekezett ezt biztosítani magának, csakhogy a fügefalevelek nem voltak igazán alkalmasak erre a célra. Valami jobbra volt szükség, amit Isten meg is adott – bőrruha formájában. (A bőr jelentőségével majd egy másik tanulmányban foglalkozunk behatóbban.) Itt az a lényeg, hogy Isten még bűnbe esésük után is biztosította azt, ami kellett nekik. Ez újabb példa arra, hogy a kegyelmes Isten mindennel ellát, méltatlanságunk dacára is.

Olvassuk el Mt 6:25-34 szakaszát! Mi az a fontos üzenet, amit Jézus itt elmond? Hogyan értsük szavait a sokak életét beárnyékoló megpróbáltatások és tragédiák között?

Vigasztaló gondolatok, és jól tesszük, ha teljes szívvel, lélekkel és elmével ragaszkodunk hozzájuk, különösen a nagy szenvedés, veszteség vagy szükség idején. Jézus értünk halt meg, nem a liliomokért és a madarakért! Biztosak lehetünk szeretetében, bármilyen körülmények között legyünk is éppen. Viszont amint jól tudjuk, időnként a körülmények igencsak megindítóak lehetnek. Éhségek, aszályok, árvizek, fertőző betegségek pusztítanak, a halál minden oldalról támad, és e tragédiák alól a keresztények sem mentesülnek.

Isten nem ígéri népének, hogy fájdalmak nélkül, luxuskörülmények között élhetnek. Azt azonban megígérte, hogy megadja, amire szükségünk van; megerősít, hogy képesek legyünk megbirkózni a nehézségekkel. Nem feledkezhetünk meg a nagy küzdelemről, sem arról, hogy bűnbe süllyedt világban élünk.

Hogyan segíthet hozzá Mt 10:28 verse, a többi mai igével együtt, hogy könnyebben el tudjuk viselni az élet nehézségeit, amelyekkel gyakran szembesülünk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 1. negyedév

Kezdetek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: