A teremtés és a bűneset

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 3:1-15; Máté 4:3-10; János 3:17;

Kolossé 2:20-23; Jelenések 14:6-7

„És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod” (1Móz 3:15).

Egy humorista az egyik számában egy Geraldine nevű nőt játszott, aki egy lelkész felesége volt, és egy nap igen drága ruhával ment haza. A férje (akit szintén ugyanaz a humorista alakított), ettől méregbe gurult. Geraldine rikácsolva felelte neki: „Az ördög vett rá, hogy megvegyem! Nem akartam megvenni, de az ördög nem hagyott békén.”

A humorista ezt viccnek szánta, de világunk és benne a számtalan gonoszság azt mutatja, hogy Sátán léte egyáltalán nem vicc.

Sokan csupán olyan ősrégi babonaságnak tartják az ördög létezését, amit nem kell komolyan venni. A Szentírás viszont egyértelműen közli: Sátán ugyan legyőzött ellenség (1Jn 3:8; Jel 12:12), de itt van a földön, és eltökélt szándéka, hogy Isten teremtményeit minden lehetséges módon pusztítsa, kitöltse rajtuk haragját.

Ezen a héten megnézzük, mi volt a gonosz első támadása, és mit tanulhatunk ebből az esetből, hogy amíg még ki vagyunk téve ostromainak, igényelhessük a Krisztusban elnyerhető győzelmet.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 1. negyedév

Kezdetek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: