SZAVÁNAK EREJE

Olvassuk el Zsolt 33:6, 9 és Jer 51:15-16 verseit! Bölcsességén kívül Istennek mely tulajdonsága mutatkozik még meg a teremtésben? Hogyan mutatja ezt az isteni tulajdonságot a teremtés? Mi következik ebből az igazságból ránk nézve?

A teremtés módját pontosan nem tudhatjuk, azt viszont igen, hogy az Úr hatalmas szavával teremtett. Isten szavából származik minden energia az univerzum egészében. Az energiaforrások energiatartalma is Isten hatalma által létezik. Isten hatalmának tulajdonítható az egész világmindenségben a gravitáció is, az Úr hatalma tart pályáján minden csillagot, minden fekete lyuk is tőle ered. A legnagyobb energiamennyiség talán magában az atomban van. Teljes joggal ámulunk a nukleáris fegyverek erején, amelyek által egy kevéske anyag megdöbbentő mennyiségű energiává változik. A tudósok viszont arról számolnak be, hogy minden anyag hatalmas mennyiségű energiát tartalmaz. Ha – mint az atomfegyver esetében – egy kevés anyagból óriási energia szabadul fel, gondoljunk csak bele, hogy mennyi energia raktározódik el az univerzumban lévő anyagok összességében! Próbáljuk meg elképzelni, milyen energiát vetett latba Isten a világegyetem létrehozásakor!

Sok tudós úgy véli, hogy Isten csak a „természeti törvények” által behatárolt módon teremthet, ám ez az elképzelés ellentétes a Bibliával. Istent nem korlátozzák a természeti törvények, inkább Isten az, aki meghatározta a természeti törvényeket. Isten hatalma nem mindig követi az általunk „természeti törvényeknek” nevezett mintákat.

Például az egyik legalapvetőbb „természeti törvény” az „anyag és energia megmaradásának törvénye”. E törvény kimondja, hogy az univerzumban lévő anyag és energia összmennyisége állandó. Viszont hogyan jöhetett volna létre a világegyetem a semmiből, ha ez a törvényszerűség sérthetetlen volna? Isten teremtő szavát nem kötik a tudomány „törvényei”. Ő az egész teremtett világ felett Úr, és szabadon végbeviheti akaratát.

Amennyire csak tudunk, gondoljunk bele, hogy milyen hatalmas is a világmindenség! Képzeljük el, hogy milyen hihetetlen mennyiségű erő kellett megteremtéséhez! Majd időzzünk el annál a gondolatnál, hogy a felmérhetetlenül nagy hatalommal bíró Isten szeret bennünket, sőt, a halált is vállalta értünk! Hogyan tanulhatunk meg vigaszt találni ebben a csodálatot keltő gondolatban?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2013. 1. negyedév

Kezdetek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: