Az egyház: az emberiség szolgálatában

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 28:19-20; János 17:21-22;

Apostolok cselekedetei 15:1-29; Róma 16:5; 1Korinthus 1:2;

1Péter 2:9

„Ezeket írom néked, remélvén, hogy nem sokára hozzád megyek; De ha késném, hogy tudd meg, mimódon kell forgolódni az Isten házában, mely az élő Istennek egyháza, az igazságnak oszlopa és erőssége” (1Tim 3:14-15).

KULCSGONDOLAT: „Ne felejtsük el, hogy legyen bár az egyház bármilyen gyenge és fogyatékos, mégis az egyetlen olyan földi dolog, melynek Krisztus páratlan figyelmet szentel” (Szemelvények Ellen G. White írásaiból. 2. köt. Budapest, 2000, Advent Kiadó. 376. o.).

Sokak számára az egyház már nem az, mint ami valaha volt. Vannak, akik egyenesen „egyháztól független kereszténységről” beszélnek, még ha ez a fogalom ellentmondásos is. Mások a szervezett egyház ellen voksolnak. (A szervezetlen egyház vajon jobb volna?) A Biblia viszont egyértelműen tanítja, hogy az egyház fontos, nem csupán egy választható lehetőség, hanem meghatározó része a megváltási tervnek. Nem is csoda, hogy a nagy küzdelem kibontakozása közben Sátán olyan erővel támadja, főként azért, mert ez jelentős eszköz, ami által a bűnösök megismerhetik az Isten által felajánlott üdvösséget. Az egyház „az élő Istennek egyháza, az igazságnak oszlopa és erőssége” (1Tim 3:15) – írta Pál. Nem emberi találmány, Isten hívta létre, hogy a tévúton járó bűnös embert üdvözítő kapcsolatba vonja önmagával.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 4. negyedév

Növekedés Krisztusban

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: