GYŐZELMÜNK FELTÉTELE

A kereszténynek nem lenne reménye a gonosz erői feletti győzelemre, ha nem lennének meg a szükséges feltételek. Az elmúlt heti tanulmányunkban rávilágítottunk, hogy kereszthalála és feltámadása által Krisztus diadalt aratott mindenféle gonosz és Isten ellen munkálkodó „hatalom” felett. Ezeknek a „hatalmasságoknak” a leleplezése és lefegyverzése nagyon is valóságos értelemben korlátot szabott működésüknek. Tény, hogy Krisztus győzelmet aratott felettük, és éppen ez teremti meg a keresztények győzelmének alapját.

Ef 1:18-22 szakaszában Pál azt kéri imájában, hogy Isten „világosítsa meg” az efézusi keresztények „szemeit”. Pál szerint mit tett értünk Krisztus? Hogyan értsük szavait a nagy küzdelem összefüggésében? Milyen ígéretet kapunk itt? Hogyan válhatnak valóra az életünkben ezek az ígéretek? Mit tehetünk ennek érdekében?

Pál azért imádkozik, hogy a keresztények új és mélyre ható világosságot nyerjenek. Amint ez bekövetkezik, életüket betölti a keresztény reménység. Tudatára ébrednek, hogy milyen kiváltság Isten örökösének lenni, saját tapasztalatból megismerik Isten hatalmát az életükben, azt, aminek ereje feltámasztotta Jézust a halálból.

Figyeljük meg különösen Ef 1:20-22 verseit! Mely ígéretekre tarthatunk mi magunk is számot, miközben a nálunk hatalmasabb erőkkel tusakodunk?

Az lett a következménye Krisztus kereszthalálának és feltámadásának, hogy minden fejedelemség és hatalmasság alávettetett Krisztusnak. Így valóban adottak a feltételek ahhoz, hogy mi magunk is le tudjunk győzni bármit, ami lelki elnyomásban tartana.

Olvassuk el ismét a mai bibliaszövegeket! Pillanatnyi küzdelmeink között mi jelent most a legtöbbet? Gondoljunk arra, amit Pál itt elmond, amilyen ígéretet kapunk Krisztusban! Hogyan válhat ez pusztán teológiai tételből valós, saját élettapasztalattá?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 4. negyedév

Növekedés Krisztusban

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: