ISTEN MEGOLDÁSA – 2. rész

Mindennek Jézus Krisztus életére, halálára, feltámadására és mennyei szolgálatára kellett előremutatnia, abban kellett kiteljesednie az üdvösség egész történelmén át, az ősevangélium ígéretétől (1Móz 3:15), az áldozati rendszer kezdetétől (1Móz 4:4), az Ábrahámmal kötött szövetségen át (1Móz 12:1-3) az izraelita szentélyszolgálatok rendszeréig (2Móz 25:8). Ez Isten igazi megoldása a bűn problémájára.

A bűn problémájának súlyosságát talán akkor értjük meg a legjobban, ha felfogjuk, hogy mekkora áldozat kellett megoldásához – a kereszt. Éppen a kereszt bizonyítja a legjobban, hogy az ember egyedül képtelen volna azt megoldani. A rendkívüli helyzet rendkívüli megoldást igényelt, és Krisztus halála, amint Isten magára veszi bűneinket, valóban a legkülönösebb megoldás, ami csak létezhet.

Az Írás szerint Krisztus áldozati halála a bűnért végzett engesztelés volt, tehát Isten így tudja megoldani egyszer s mindenkorra a bűn problémáját, annak minden megnyilvánulásával együtt. Hogyan biztosítja Krisztus halála mindazt, amire az embernek szüksége van az üdvösséghez? Keressük meg a választ erre a kérdésre az alábbi szempontok szerint!

1. Megigazulás/megbékélés (Isten színe előtt igazként megállni)

Lásd Ézs 53:4-7; Zak 3:1-4; Lk 18:9-14; Róm 3:19-24, 28!

2. Megszentelődés/megújulás (helyesen élni Isten színe előtt)

Lásd Róm 6:1-8; 1Kor 6:8-11!

3. Megdicsőülés (az örök élet feltámadásának bizonyossága)

Lásd Jn 5:24-25; 1Thessz 4:16-17; 1Jn 5:9-13!

Gondolkozzunk még arról, hogy a bűn rettenetes volta miatt lett szükséges a kereszt! Isten csak a kereszt révén menthet meg a bűn végső következményétől, az örök haláltól. Miért hatásos védelem a bűn ellen, ha nem feledkezünk meg a keresztről?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 4. negyedév

Növekedés Krisztusban

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: