ISTEN TETTEI

Még ha csak futólag olvassa is valaki a Bibliát, azzal mindenképpen találkozik, hogy Isten aktívan belekapcsolódik az emberiség dolgaiba, mindabba, ami a földön történik. Nem távoli, tőlünk teljesen elkülönült, elfordult lény, amint bizonyos ókori görög gondolkodók tanították, vagy ahogy még néhány keresztény teológus is véli. Az Úr alapvetően más, mint teremtményei, mégis bensőségesen kötődik hozzánk.

Amint a tegnapi részben megállapítottuk, a Biblia kijelenti Istenről, hogy Ő a Teremtő. Ez is mutatja, hogy hány és hány szálon kötődik világunkhoz. Mit fejeznek ki az alábbi versek Isten egyéb tetteiről, különösen a nagy küzdelemmel összefüggésben?

1Móz 11:9

1Móz 19:24

2Móz 3:1-14

Jn 3:16

1Thessz 4:17

Minden kétséget kizáróan a Biblia úgy állítja elénk Istent, mint aki erősen kötődik az emberiséghez. Valójában a nagy küzdelem egész forgatókönyve azt mutatja be, mit tesz azért, hogy kimentse az emberiséget a bűn és Sátán karmaiból. Az Írás egybehangzó állítása szerint Isten a földi teremtés első mozzanatától (1Móz 1:1) a keresztig (Jn 19:18) és a föld újjáteremtéséig (2Pt 3:12-13) közvetlenül részt vesz az emberiség életében.

Milyen személyes tapasztalatokat szereztünk Isten tetteivel kapcsolatban? Hogyan láttuk, amint a saját életünkben vagy másokéban munkálkodott? Miként tanulhatunk meg vigaszt találni abban, hogy közel van hozzánk az Úr?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 4. negyedév

Növekedés Krisztusban

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: