A gyülekezeti élet

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 5:43-48; János 15:4-6; Galata 5:22;

Filippi 4:4; 1Thesszalonika 5:12-28

„A prófétálást meg ne vessétek, mindent megpróbáljatok; ami jó, azt megtartsátok” (1Thessz 5:20-21)!

KULCSGONDOLAT: Pál a thesszalonikai tagoknak, vezetőknek gyakorlati és lelki tanácsot is ad az egymásközti viszonyt illetően.

1Thesszalonika levelét Pál tizenhét intéssel (1Thessz 5:12-22), majd egy befejező imádsággal zárja. Az e heti rész három figyelmeztetéssel kezdődik, amit az apostol a thesszalonikai gyülekezet tagjainak írt arról, hogyan viselkedjenek vezetőikkel (12-13. versek). Ezeket követi hat utasítás arra vonatkozóan, mire figyeljenek a vezetők a tagokkal kapcsolatban (14-15. versek).

A következő hét versben nyolc rövid intést találunk (16-22. versek), amelyeket két csoportba sorolhatunk: három tanács arra vonatkozik, hogyan őrizhető meg a helyes keresztény magatartás (16-18. versek), majd pedig öt arra, hogyan viszonyuljanak a prófécia formájában jelentkező, új világossághoz (19-22. versek).

A záró imádságban Pál összefoglalja e levél fő témáját: a thesszalonikai és más hívők tovább növekedjenek szentségben, egészen a második adventig. Más szóval, naponta az Úr visszatérésére készülve kell élniük. Bizonyos értelemben mi ez, ha nem a „jelenvaló igazság”?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 3. negyedév

Pál első és második levele a thesszalonikaiakhoz

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: