Boldog és hálás

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Dániel 12:2; 1Korinthus 13; Galata 5:19-23;

1Thesszalonika 1:1-10; 1Timóteus 1:15

„Hálát adunk az Istennek mindenkor mindnyájatokért, emlékezvén rólatok a mi imádságainkban; szüntelenül emlegetve a ti hitetek munkáját, és a ti szeretetetek fáradozását, és a mi Urunk Jézus Krisztus felől való reménységeteknek állhatatosságát, az Isten előtt, a mi Atyánk előtt” (1Thessz 1:2-3).

KULCSGONDOLAT: Pál sok jót elmondott a thesszalonikai hívőkről, főként, amikor első levelét kezdte írni nekik. Érdemes megfigyelni, hogy miért dicséri őket.

Pál az imádság hangsúlyozásával kezdi 1Thesszalonika levelét. Nyomatékosan kiemeli, hogy mennyit imádkozik értük, ami már önmagában is érzékelteti az ottani gyülekezet iránti mélységes szeretetét, a törődését.

Annak örül, hogy a thesszalonikaiak összességében véve hűségesek maradtak. Életük bőséges bizonyítékot szolgáltat a Lélek átalakító munkájára, pedig sok nehézséggel kellett szembenézniük.

Az apostol az 1. fejezet végén megjegyzi: a thesszalonikai hívők azért váltak igazi „adventistákká”, mert nyitottan fogadták őt magát és tanítását. Hívőként nap mint nap annak váradalmában éltek, hogy Jézus eljön a mennyből, megszabadítani őket „amaz eljövendő haragtól”.

E tanulmány által bepillanthatunk abba, hogyan birkóztak meg az új hívők az evangélium megismerése után jelentkező nehézségekkel.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 3. negyedév

Pál első és második levele a thesszalonikaiakhoz

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: