Thesszalonika Pál korában

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: János 3:3-8; 11:48-50; 1Korinthus 9:19-27;

16:19; 1János 2:15-17

„Mert én, noha mindenkivel szemben szabad vagyok, magamat mindenkinek szolgájává tettem, hogy a többséget megnyerjem” (1Kor 9:19).

KULCSGONDOLAT: Az ókori Thesszalonika viszonyainak rövid tanulmányozása is sejteti, hogy ebben a városban Pál egészen egyedi és alaposan megtervezett módon hirdette az evangéliumot.

Ebben a tanulmányban főként arra összpontosítjuk a figyelmet, amit a történelem, az irodalom és a régészet által megtudhatunk Thesszalonika váro-sáról.

Ez az anyag két okból is fontos. Először is bepillantást enged abba, hogyan értette Pál szavait eredeti hallgatósága és olvasótábora. Közben megvilágítja a leírtak értelmét, valamint azt, hogyan hatott ez az üzenet akkor a gyülekezetre és a társadalomra.

Másodszor pedig, minél jobban megismerjük a thesszalonikaiak elgondolásait és hitét, annál jobban értjük, hogy mi volt az, amire Pál válaszolt. Az evangélium hirdetése miatt az apostolnak bizonyára ki kellett igazítania téves nézeteket. Ez a tanulmány tehát nem kizárólag a Bibliára összpontosítja a figyelmet, de alapot képez ahhoz, ahogyan a negyedév további részében a két thesszalonikai levél bibliai könyveit olvasni fogjuk.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 3. negyedév

Pál első és második levele a thesszalonikaiakhoz

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: