BUZDÍTSUK EGYMÁST!

A Bibliában van egy mondat, amit gyakran félreértelmeznek: „Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk” (Zsid 10:24, új prot. ford.).

Ebben a szövegkörnyezetben a fenti szakasz azt jelenti, hogy lelkesítenünk, inspirálnunk kell egymást. Milyen remek jellemvonás is ez: képesnek lenni felébreszteni másokban a késztetést, hogy éljenek igazságosan és istenfélő módon a mai világban. Ritkán gondolunk bele: a kudarc oka sokszor az, hogy nincs elég ösztönzés, elvész a lelkesedés. Amikor „hitünket vesztjük” egy vállalkozásban, nincs, ami a cél felé hajtson bennünket. Ekkor segíthetnek a barátok megőrizni lelkesedésünket. Így tudjuk szeretetre és jó tettekre buzdítani egymást.

KITARTÁS

Legyen bátorságod elviselni az élet nagy fájdalmait, türelmed szembenézni az apróbbakkal; s amikor elvégezted napi feladatodat, békében térj nyugovóra! Isten ébren virraszt.

Victor Hugo

2012. 3. negyedév

Pál első és második levele a thesszalonikaiakhoz

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: