MI KÉSZTET A SZOLGÁLATRA?

Mit gondolunk arról az emberről, aki állandóan hangoztatja, hogy késztetést érez a cselekvésre, mégsem kezd bele semmibe? Mi a helyzet azzal, aki bizonygatja, hogy mennyire elkötelezett, csak nem tudni, mi vagy ki iránt? Amint az előzőekben is megállapítottuk, a szeretet igen erős motiváló tényező, de még az Isten iránti szeretet sem jelent semmit, ha csak a szólamok szintjén létezik és nem kísérik tettek. Más szóval, a szeretettől elvárjuk, hogy cselekedetekben mutatkozzon meg. Ebben az értelemben a szeretet aktív szó, mivel szeretetből fakadó tettekben jelentkezik.

Mit tudhatunk meg Jn 15:13 és Róm 5:6-8 verseiből Jézus szeretetéről, amit tettei bizonyítottak? Mi kell ahhoz, hogy ezek az elvek jellemezzék a mi életünket is?

Csodálatos a Megváltó, aki irántunk való nagy szeretetéből kész volt feláldozni az életét! Ez a legjobb példája annak, hogy mire késztet az igaz szeret! Mi lett volna, ha Jézus kifejezi, mennyire szeret, de nem jön le a mennyből? Mi lett volna, ha biztosít szeretetéről, mégsem ígér meg semmit, nem gondoskodik rólunk?

Mit fejez ki Jn 14:21 Jézus és az emberek cselekvő szeretetéről?

Itt nem csupán a szeretetről van szó, hanem egy kapcsolatról, ami szereteten alapul. Minden ilyen kapcsolatban az ember késztetést érez arra, hogy kedvében járjon annak, aki számára fontos. Jézust az emberiség iránti végtelen szeretete motiválta üdvözítő tettére, pedig az ember megtörte kapcsolatát Istennel. Bármit is tegyünk az Úrért, de ha nem ilyen indíttatásból végezzük, nem értjük igazán, hogy mit jelent szeretni Istent. Az Úr nem azt akarja, hogy azért végezzük a missziót, mert ezzel tartozunk neki. Kapcsolatban kíván lenni velünk, mert így a kedve szerint való dolgokra késztethet, és mi ráhangolódunk arra, ami neki tetszik. Isten azt várja: annyira szeressük, hogy felvegyük a kapcsolatot a többi emberrel, akiket szintén szeret.

Hogyan győződhetünk meg arról, hogy helyes indítékkal szolgáljuk az Urat? Áldására lehetünk másoknak akkor is, ha tetteink mozgatórugói helytelenek? Ha igen, hogyan? Vajon jónak számítanak a helytelen céllal végbevitt jó cselekedetek? Beszélgessünk erről szombaton a csoportban!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 2. negyedév

Az evangélium hirdetése

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: