TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Reális missziócélok kitűzése.

Mindenképpen legyenek reálisak az egész gyülekezet vagy a kisebb missziós csoportok célkitűzései a bizonyságtételt és az evangelizációt illetően. A következőkben néhány olyan területet említünk, amelyeket érdemes megfontolni.

Amit megengedhetünk magunknak. A stratégia meghatározásakor ma sok gyülekezetben fontos a költségek szerepe. Alaposan fontoljuk meg, mennyit tudunk hirdetésre, útiköltségre, forrásokra, postaköltségre, terembérlésre, frissítőkre fordítani, hogy csak néhány olyan tételt említsünk, amelyekre gondolni szoktunk evangelizációk alkalmával!

Elérhető. Vajon a kitűzött célok reálisak, kivitelezhetők? Valóban van elég pénzünk, időnk, létesítményünk, támogatásunk, vannak, akikkel elérhetők a tervezett célok? Jobb kisebb dologba belekezdeni, majd azt egyre bővíteni, ha mások is csatlakoznak a csoporthoz és más fontos területeken is megadják a kellő támogatást.

Fenntartható. Ha egy missziós szolgálat sikeres, valóban érdemes megismételni. Az is lehet, hogy szolgálatunk egy állandó stratégia részét képezi. Ebben az esetben mindig előre meg kell gondolni, hogy mit kell megszervezni a szolgálat folyamatosságának biztosítása érdekében.

Értékelhető. Győződjünk meg róla, hogy minden oldalról kiértékeljük a szolgálatot, a résztvevőket, az anyagiakat, a képzést, az eredményeket stb. Folyamatosan végzett szolgálat esetében meg kell határozni és be is kell tartani a rendszeres kiértékelés idejét. Feltétlenül meg kell vizsgálni azt is, hogyan járult hozzá a gyülekezet átfogó evangelizációs terveihez az a bizonyos feladat.

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) A csoportban térjünk vissza a szerdai rész utolsó kérdésére! Mi a magyarázata annak, hogy a belső küzdelmeket folytató gyülekezetek általában nem aktívak a misszióban? Viszont a misszió hogyan egyesítheti azt a gyülekezetet, amelyik különben csak a belviszályokkal foglalkozna? Mivel járulhatunk hozzá, hogy a gyülekezetünk a belső küzdelmektől elfordulva inkább a missziómunkába kapcsolódjon be? Miért fontos ez?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 2. negyedév

Az evangélium hirdetése

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: